Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Ősiben:  

A település Várpalotától 8 km-re található.

Lakosainak száma 2190 fő. Számos lehetőség várja az Ősibe látogató vendégeket. Ilyen a vadászat, a horgászat és a kerékpározás. A helyi természetvédelmi védettség alatt álló halban gazdag tavak számos fokozottan védett madár élőhelyét biztosítják. A település büszke 24 kiépített gólyafészkére is. A túrák egyik népszerű útvonala az inotai római kori sírhalmokhoz vezet. Kerékpárral Ősiből könnyen el lehet érni a Balatont.

Szálláslehetőséget a vendégek a vadászházban és a mellette található Kertész-tanyán találnak. Ősi két országosan ismert szülötte Kubik Anna színművésznő, és Fekete László, az ország legerősebb embere. Mindketten rendszeresen hazalátogatnak, és fellépéseikkel önzetlenül támogatják szülőfalujukat. A településen él és alkot a szintén ősi születésű Kovács Imre festőművész, a Magyar Kultúra Lovagja, akinek alkotásai eddig több mint 100 kiállításon szerepeltek. Ő a szervezője a 2003 óta megrendezésre kerülő nemzetközi fafaragó táboroknak is. Itt élt és alkotott 2003-tól 2006-ig a 2007-ben elhunyt Kása András festőművész.

Ősiben jelentős esemény az adventi koncert, melyet a helyi Kolping Család Egyesület szervez évek óta. A település tagja a Regio Pelso Közalapítványnak, amely az itt élő gyermekek támogatására jött létre, valamint a Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER Akciócsoportnak is.

Ősi települése 2009-ben fogja ünnepelni alapításának 1000. évfordulóját!

Polgármesteri Hivatal, Ősi
Ősi térkép nagyítása >>


Ősi


Hungary - Ősi


Ungarn - Ősi2024. június 22. szombat - 11:25:06