Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

3810 lakosú község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától 12 km-re keletre.

A falut homokbuckák veszik körül. Itt emelkedik Szabolcs középső területének legnagyobb dombja, a Golyóbis. 1231-ben említi először írásos feljegyzés.

A régészeti adatok azt mutatják, hogy a falu már a tatárjárás előtt is létezett. Itt található a Kállay-család egyik középkori eredetű kúriája, amiben élt és alkotott Jósika Miklós a magyar regényírás egyik úttörője, Kállay Erzsébet férje. Általános iskolánk 2005-ben vette fel a Jósika Miklós nevet a községben élt báró, szoboravatásával egy időben. A műemlék jellegű római katolikus templom kora gótikus eredetű a XIII. századból, 1762-ben barokk stílusban átalakították, 1948-ban kibővítették. A XVII. századi görögkatolikus templom késő klasszicista jellegű egyhajós falusi templom. A község határában, a Golyóbis-hegy tetején található az Országos Meteorológiai Szolgálat radarmeteorológiai obszervatóriuma, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a környező tájra.

1999-ben került átadásra a 300 hektáros vadaskert, mely Európa egyik legmodernebb vadaskertje, ahol vaddisznó és dámvad várja a vadászni vágyókat.


Napkori képek
Napkor térkép nagyítása >>


Napkor


Hungary - Napkor


Ungarn - Napkor2021. december 1. szerda - 05:14:07