Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Nádasdladányban:   Látnivaló

Fejér megye nyugati részén fekszik, Székesfehérvártól 18 km-re, lakosainak száma 1833 fő. Északra Csór, keletre Sárkeszi, délre Jenő, míg nyugatra Ősi község határolja.

Községünk többutcás szalagtelepülés változatos felszínnel. A falu magasabban fekvő területeiről nagyszerű kilátás nyílik a Sárrétre és a Bakony vonulataira. A község északi felén a Sárrét lapos vidékén tőzegbányák találhatók, amit a Sárvíz-Malom-csatorna és a Talián-árok szel át. A felhagyott bányagödrök a helybeliek és sok vidéki ember kedvenc horgászhelye. Területünk déli része dombos, a Sörhegy nevű zártkertbe a hétvégi pihenés mellett, szőlő és gyümölcstermesztés folyik. Nádasdladány szívében foglal helyet a Nádasdy-család ősi lakhelye a Nádasdy-kastély. Az épület jelenleg felújítás alatt áll, amit a Műemlékek Állami Gondnoksága végez. Az épületben ettől függetlenül pezsgő élet folyik a Nádasdy Akadémia jóvoltából. Szimpóziumok, műsoros estek színesítik falunk életét, amiket iskolánk névadójának unokája Gróf Nádasdy Ferenc szervez.

A kastély önmaga is megér egy látogatást. Az új kastélyt Gróf Nádasdy Ferenc megbízásából, 1873-ban kezdte építeni Hübner Nándor székesfehérvári építész, Linchbauer István budapesti műépítész tervei alapján. Mai formáját kisebb átépítések és az eltelt idő "munkája" alapján nyerte el. A kastélyhoz tartozó színpompás parkot Kálmán János tervezése szerint építették a múlt századelőn.

Polgármesteri Hivatal, Nádasdladány


Nádasdladány


Hungary - Nádasdladány


Ungarn - Nádasdladány2021. október 21. csütörtök - 17:16:43