Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Közel 20 000 lakosú város a Nyírség peremén, a Kraszna mellett.

A térség közigazgatási, oktatási, kulturális, ipari, kereskedelmi és szolgáltatóközpontja. Az Árpád-kortól fennálló település Trianon után 1950-ig megyeszékhely is volt, legutoljára 1969-ben kapott városi rangot. 1888-ban a mai Magyarországon először Mátészalkán létesült villany-közvilágítás. Hild János-érmet a város szépítéséért és építéséért kapott 1981-ben.
A Szatmári Múzeum egy szecessziós stílusú volt főispáni lakóházban nyílt meg 1974-ben.
A város egyik műemléke a református templom, melynek tornya a XIII. századból való, hajójának egy része gótikus, a többi rész 1789-ben készült.
Gazdag lehetőséget kínál az idelátogatóknak: 28 köztéri alkotással, kiállításokkal, termálvizű stranddal és uszodával. Panziók, éttermek, kulturális programok várják a vendégeket.

A város legnépszerűbb rendezvénye szeptember első hetében a Mátészalkai Fényes Napok Fesztivál. Kiemelt rendezvények: májusban a francia nyelvű gyermekfesztivál és országos tanulmányi verseny; valamint november utolsó hétvégéjén az amatőr színjátszó találkozó. A Városi Művelődési Központ a régi megyeháza (Színházteremmel) kibővített épületében működik, ahol évente 20-30 színházi előadást tartanak.


Mátészalkai képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Mátészalkán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 2db
  • Tévé : 2db
  • Parkoló : 2db
  • Fürdőszobás szoba : 2db
  • WIFI: 2db


Mátészalka


Hungary - Mátészalka


Ungarn - Mátészalka2024. február 26. hétfő - 11:31:50