Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Kölcsén:   Szállás - Látnivaló

 

Kölcse Magyarország legkeletibb csücskében, Fehérgyarmattól 20 km-re keletre, nem messze a tiszabecsi ukrán-magyar határátkelőhelyhez megtalálható helység. A Győrtelek-Tiszabecs közti 491. sz. főútvonalon közelíthető meg.

A Túr folyó és mellékága, az Eszteró által körülvett szigetre épült, a XII-XIII. században már írásos emlékek említik. Mindig is meghatározó település volt a térségben, a középkorban a Munkácsra vezető kereskedelmi útvonal vámszedőhelye. A Kölcsey-család uradalmi központja lett az 1700-1800-as években. Jelentőségét a későbbiekben is megtartotta, főszolgabíróság, körjegyzőség működött itt, majd nagyközségi közös tanács székhelytelepülése. Lakosaira jellemző a mezőgazdasági termelés, emellett pedig a volt szövetkezet melléküzemágain kialakult ipari üzemek adnak munkát nekik. Igen sokan ingáznak a körzetközpontnak számító Fehérgyarmatra.

XV. századi református temploma, és XVIII. századi fa harangtornya egyaránt jellegzetes karaktert ad a kanyargós Öreg Túr partján fekvő településnek.

A vendégház Kölcse központi helyén található. A kúriát dr. Medve Zoltán aranykulcsos kamarás 1905-ben építette nyári lakhelyéül. A ma is hatalmas kertben 120 éves fák, kisebb arborétum dicséri a kamarás úr szépérzékét éppúgy, mint a masszív, ódon épület, melyet a faluban kastélynak neveznek.

A Túr-begyben szigetenként elhelyezkedő nyári lakot nem véletlenül választhatta a Méltóságos úr és neje pihenési, nyári lakhelyül.  Pihenjen Ön is családjával, barátaival a Medve Kúria hűs falai között, Szatmár legszebb táján.

Polgármesteri Hivatal, Kölcse
Kölcse térkép nagyítása >>


Kölcse


Hungary - Kölcse


Ungarn - Kölcse2019. június 18. kedd - 23:06:24