Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Kisszekeresen:   Látnivaló

Kisszekeres megközelíthető közúton: a 4-es úton Debrecenig, onnan tovább a 471-esen Győrtelekig, innen északkeleti irányban a 491-es úton Fehérgyarmatra, onnan délkeleti irányban Zsarolyánnál balra kb. 5 km.

Kisszekeres első említése 1181-ből származik. A szatmári Erdőhátat 1717-ben tatárok dúlták fel, és felgyújtották a templomot is. Ezt követően átalakították a 15. században épült téglatemplomot és egy különálló, egyszerű, zömök harangtornyot építettek hozzá a 18. század első felében.

Valamivel későbbi a három szintre tagolt, gazdagon áttört díszítésű szószékkorona. Ekkor készülhetett a hasonló díszítettségű, baldachinos hatos pad is, valamint a rokokó elemekkel ellátott karzat. A szentély ablakán még látható az eredeti gótikus kőrács. Ugyancsak megőrizte késő gótikus karakterét a déli bejárat ajtókerete. Felette, kicsit kelet felé eltolva, két, 18. századi ablak között egy reneszánsz ízlésű, farkasfogas címeres, feliratos kőtábla látható, amelyet viszont barokkos levéldíszes, növényi ornamentikájú faragvány fog körbe. A sokszögzáródású szentély északi falában található a középkori szentségtartó fülke.


Kisszekeresi képek
Kisszekeres térkép nagyítása >>


Kisszekeres


Hungary - Kisszekeres


Ungarn - Kisszekeres2020. május 31. vasárnap - 20:11:07