Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Kétegyházán:   Szállás - Látnivaló

A Békés megye délkeleti csücskében fekvő városi ranggal kacérkodó nagyközség joggal nevezi magát a legnagyobb magyarországi román nemzetiségű településnek. Kétegyháza a nemzetközi vasútvonal mentén fekszik, amely Budapestet és Bukarestet köti össze. A település Gyula felől a 44-es számú főútról letérve közelíthető meg.

Az első írásos emlék 1412-ben szól először Kétegyházáról. Később az Andrássyak tulajdona lett, akik 1742-ben barokk kastélyt, 1749-ben római katolikus templomot építettek. Ekkortól a Kétegyházi-gyulavári uradalom központja. A kastélyt 1859-ben Ybl Miklós tervei alapján építették újra. A település román tanítási nyelvű iskolája 1993-ban ünnepelte fennállásának kétszázadik évfordulóját, és jelenleg 120 tanulója van. 1952 óta működik az Almássy grófok egykori kastélyában található Mezőgazdasági Középfokú Szakoktatási és Szaktanácsadó Intézet.

Itt található a valóban Európa-hírű gépfejlődés-történeti gyűjtemény, amely állandó kiállítással mindennap várja a kedves látogatókat. Az egykori Almássy-kastélyban szállodai körülmények fogadják a messziről érkezőt. Az iskolához 600 fő befogadására alkalmas, minden igényt kielégítő étkező tartozik, a középfokú tanintézmény épületegyüttese kiválóan alkalmas konferenciák megrendezésére is. A helyi vadásztársaság külföldi vadászokat lát vendégül, míg a nagyközséghez közel eső Steigerwald lovasiskola és tanyamúzeum elsősorban német és osztrák vendégeket csábít. A másik nagy jelentőségű művelődési érték a Kétegyházi Román Tájház, amit hosszú restauráló munka után, 1997 nyarán adtak át, eredeti állapotának megfelelően a nagyközségnek.

Immár több éve nagy sikerrel rendezik meg a településen nyaranta a Kétegyházi Kulturális Napok rendezvénysorozatot. A helybeli látnivalók sorában feltétlenül említést érdemel még a község központjában található román ortodox templom, amelyet 1779-ben - a víz miatt - egy mesterséges magaslatra építettek és 2001-ben renováltak.

Polgármesteri Hivatal, Kétegyháza


Kétegyháza


Hungary - Kétegyháza


Ungarn - Kétegyháza2022. május 22. vasárnap - 01:03:45