Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Deszken:  

3180 lakosú község Szegedtől 9 km-re délkeletre, a 43-as út mellett , a Maros folyótól 1 km-re.

1490-ben említik először feljegyzések. Neve személynévi eredetű, talán a Desidérius régi magyar becéző alakja. A török hódoltság során elnépteledett, 1746-ban kiszolgált szerb határórök telepedtek itt meg. A szőregi csata során, 1849. augusztus 5-én, teljesen leégett, de hamarosan újjáépült.

A római katolikus templom 1904-ben épült neogótikus stílusban. Az 1859-ben klasszicista stílusban épült görögkeleti szerb templom érdekssége eklektikus jellegű ikonosztáza.

Az 1884-ben épült klasszicizáló Gerliczy kastély épületében jelenleg a Mellkasi Betegek Szakkórháza található. Kilenc hektáros parkjában kivételes méretű kocsányos tölgyek láthatók. Varga Imre, Vass Károly és Kovács Ferenc szobrai díszítik az épület melleti tó és barlang környékét.

Figyelmet érdemel az 1929-ben épült iskola, melyen az erdélyi Kós Károly építészeti iskola elemei ismerhetők fel. A Faluházban - többek között - 220 férőhelyes színházterem és kézműves műhelyek találhatók.

Aki kikapcsolódásra vágyik horgászhat, kerékpártúrára indulhat, lovagolhat, kocsikázhat illetve élvezheti a nemzetközi méretű Sportcsarnok sokrétű szolgáltatásait. Vadászási lehetőség is van a környékén.

Polgármesteri Hivatal, Deszk (Deszki Településüzemeltetési Kht.)
Deszk térkép nagyítása >>


Deszk


Hungary - Deszk


Ungarn - Deszk2024. június 22. szombat - 12:20:11