Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A közel 1800 lakosú község a Balatont Veszprémmel összekötő festői Nosztori-völgy torkolatában épült, a tótól a hegyekig magasodó napsütötte emelkedőn. A gondosan megművelt, vörös földű szőlőskertekben érnek a mandula ízére emlékeztető híres bor szőlőfürtjei.

Ezt a helyet már a rómaiak is szerették, bizonyíték erre a Kőkoporsó-dombon feltárt római pincék, villák sora. Az itt letelepülő magyarság is főleg szőlőműveléssel foglalkozott, emellett a Séd partjára épült vízimalmok termelése volt jelentős. A török időkben a községek majdnem kipusztultak, Szeben megyéből és a Szerémségből származó telepesek népesítették be újra. A filoxérajárvány a csopaki szőlőket is kipusztította, ezután honosodott meg a híressé vált olaszrizlingfajta. A XIX. sz. közepén egymás után épültek a szebbnél szebb nyaralók, a szőlőkben vincellérházak, kúriák.

A település egyik természeti kincsét, a Szent József-forrást 1934-ben építették ki. Csopak számos látnivalót kínál vendégeinek. Az Árpád-kori Szent István-templom 1830-ban villámcsapás miatt leégett. A megmaradt Csonkatorony a község központjának jelképpé vált látványossága.

A Kossuth Lajos utcában állnak az egykori Kövesd falu Szent Miklós-templomának XIV. századból való romjai. A torony alatti völgyben magasodik a környék egyik utolsó, 1910-ben épített, ma is működőképes vízimalma, ahol kiállítás is megtekinthető. A modern római katolikus templomot 1985-ben szentelték fel. A templom tűzzománc oltárképe és stációi művészeti élményt nyújtanak.

A strand főbejárata előtt álló díszkutat Szent István király és Boldog Gizella házasságkötésének millenniumán, 1996-ban építtette az önkormányzat. A Csopak Galéria nyaranta értékes képzőművészeti kiállításokkal várja látogatóit.

Csopakon június harmadik szombatján tartják a szezonnyitó bált a strand előtti parkolóban.

Július-augusztus hónapban itt ad műsort minden pénteken 18.30 órai kezdettel a Csopak Táncegyüttes.

Augusztus 11-től rendezik a Borhetekkel egybekötött Csopak Napokat, kirakodóvásárral, utcabállal, színvonalas szabadtéri műsoros estekkel.

Csopak világhírű értéke a bor. A vendéglátóhelyeken és a hegyi borpincékben megízlelhető az olaszrizling, a szürkebarát (Pinot Gris) és az új sztárbor, a Chardonnay.

Kellemes kirándulás tehető a kék jelzésen a község felett emelkedő Csákány-hegy kilátójához.

A piros jelzés a szomszédos Paloznakra és a Király-kúti forráshoz vezet. A veszprémfajszi Kálvária-domb gyönyörű panorámát kínál.


Csopaki képek
Csopak térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Csopakon, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 10db
  • Családbarát szálláshely : 7db
  • Kutya, macska bevihető : 3db
  • Szauna : 4db
  • Étterem : 7db
  • Saját strand : 2db
  • Légkondicionálás : 4db
  • Tenisz : 6db
  • Konferenciatechnika : 6db
  • Eszpresszó vagy drinkbár : 4db


Csopak


Hungary - Csopak


Ungarn - Csopak2023. december 9. szombat - 06:31:49