Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A település neve a "daróc" (vadfogó) szóból származik. Valószínűleg a XII. században királyi vadfogók lakták a falut, s innen ered a név.

A települést a 14. század első harmadában (1331-32) már mint templomos helyet említik az oklevelek. A mai templom legkorábbi részleteit a 15. századra tehetjük. A korabeli források torony nélküli épületet említettek. A konzolokról indított gótikus szentélyboltozat is a 15. századból származhat. A szentély a nyolcszög három oldalával zárul és diadalívvel kapcsolódik a templomtesthez. Lehetséges, hogy a szentély északi falában található fülke korábbi. A román kori elemeket megőrző, majd gótikusan átépített templom 1861-ben tűzvész martaléka lett. Később, 1895-96-ban a templomot nem csak restaurálták, de át is alakították, ekkor nagyobbították meg ablakait. Sikerült megőrizniük az egyszerűen tagozott, csúcsíves kapuzatot is a torony alatti bejáratként. A nyugati homlokzat előtt emelkedő 30 méter magas tornyot 1838-ban építették.
A festett fakazetták, a padok, a falazott szószékkosár, a szószékkorona a 19. század végén készülhetett.
A templom gótikus szentélye, nagyszerű aránya, letisztult formái lenyűgöző hatásúak, s példát adhatnak modern térformálásunk és térszervezésünk számára is.

A faluba látogató vendégeket a Daróc panzió szerényebb körülményekkel, olcsó árakkal fogadja, az igényes vendégek részére a "Hét Csillag" üdülő áll rendelkezésre, mely exkluzív szolgáltatásokat nyújt minden pihenni, kikapcsolódni vágyónak. Közvetlenül a falu határában található több hektáros, fákkal körülvett horgásztónál pedig festői környezetet találnak a nyugalomra, pihenésre vágyók, megtekinthetik a Báb-tavát is, ami Európa legdélibb dagadólápja.


Beregdaróci képek
Beregdaróc térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Beregdarócon, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db


Beregdaróc


Hungary - Beregdaróc


Ungarn - Beregdaróc2022. december 4. vasárnap - 04:03:13