Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Balatonőszödön:  

Az 560 állandó lakosú település Balatonszárszó és Balatonszemes között terül el, az M7-es autópályáról közvetlen lecsatlakozással megközelíthető.

Közel 2 km-es Balaton-parti sávval rendelkezik. A déli parton egyedülálló fás-ligetes nyolc hektáron elterülő szabad strand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű. A part menti, közvilágítással is ellátott sétány a település új, üde, hangulatos színfoltja.
Az ősi község szinte teljes egészében megőrizte falusias jellegét. Szent László király 1082-ben kiadott oklevelében szerepel először. A XVI. század végén Tihany tartozéka volt, feltehetően a török és a magyar hatalomnak egyaránt adózott. A török időket mindössze négy család vészelte át. 1807-ben a piarista rendé lett a település, amelynek ekkor már a katolikus mellett református temploma is volt.
A község jellegzetes épülete a piarista rend egykori négyemeletes magtára, valamint több népi építésű lakóház. Az őszödi part nagy részén a magyar kormány zárt területű üdülője terül el, amely számos konferencia helyszíne. A fennmaradó szabad területen községi szabad strandot és kempinget létesítettek. A volt kemping területén több mint 100 apartmanház létesült. A szabad strand homokos talaját kihasználva megépültek a strandi sportpályák. Ezenkívül terveznek egy 98 férőhelyes kishajó-kikötőt is. A község műemlék temetőkápolnájának szentélye XIII. századi, román stílusú, hajója pedig XVIII. századi barokk.

A településen a Falunapot június harmadik hétvégéjén rendezik. Július harmadik szombatján pedig hatodik alkalommal indul el az Amatőr Kettes-Fogathajtó verseny. A Mozdulj Balaton rendezvénysorozat keretében, minden hétvégén aktív programok várják a vendégeket a szabad strandon. Idén először a Faluház mögötti közösségi téren kerül megrendezésre az államalapítás ünnepe, ami egyben a település szezonzáró rendezvénye.
Balatonőszöd a székhelye a Dél-Balatoni Lovasbarátok Egyesületének.


Balatonőszödi képek


Balatonőszöd


Hungary - Balatonőszöd


Ungarn - Balatonőszöd2023. március 29. szerda - 08:23:46