Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 2170 lakosú község a Somogyi-dombvidék határolta völgyben fekszik, ezt jelenti neve is: száraz völgy. Az ősközség a 7-es főút mellett húzódik, míg a Balatonhoz közeli részén az üdülőtelep alakult ki.

Szent László király 1082-ben kelt okirata említi először Szárszót. A XVIII. századtól a Hunyady-grófok tulajdona lett, ekkor indul fejlődésnek. A fürdőtelep kialakítása az 1904-es parcellázással kezdődött. A szárszói vasútállomás szomorú emlékű hely: 1937-ben itt gázolta halálra a vonat József Attilát, a tragikus sorsú költőt. A József Attila Emlékmúzeumot a költő nővérének egykori házában rendezték be, itt lakott a költő 1937 őszén. József Attila síremléke a szárszói temetőben található, ma már csak jelkép, mert a költő Budapesten nyugszik.

A szárszói szezon a május 1-jén rendezett falunappal kezdődik. Nagy sikerű rendezvény a Mária-Magdolna napot követő háromnapos Szárszói Búcsú. Nyáron igényes és népszerű program a református templomban rendezett koncertsorozat. Augusztusban tartják a Szárszói Kulturális Napokat és a hagyományos kettesfogathajtó versenyt, melynek színhelye az Öreg-hegy melletti pincesor. A Polgármesteri Hivatal modern épületének előterében nyaranta színvonalas képzőművészeti kiállításokat rendeznek.

A település nyugati határában, közvetlenül a főút mellett, halban gazdag horgásztó várja a csendes sport kedvelőit. A vasútállomásról kellemes sétautak vezetnek fel az Öreg-hegy és az Eb-hegy szőlőibe, a Lucs-tető 4 km távolságra van. A többezer nyaraló- és lakóépület, a 39 szálloda, panzió, valamint a két kemping 15 ezer turista színvonalas elszállásolását biztosítja. A 6,5 km-es partszakaszon 3 igényesen felújított, korszerű szabad strand és jól kiépített üzletek várják a nyaralókat. A település teljes egészében kiépített infrastruktúrája, 250 kereskedelmi és vendéglátó vállalkozója igényes szolgáltatást nyújt az idelátogatóknak.

Látnivalók Balatonszárszón:


Balatonszárszói képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Balatonszárszón, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 9db
  • Családbarát szálláshely : 7db
  • Szauna : 4db
  • Fedett uszoda : 2db
  • Saját strand : 2db
  • Légkondicionálás : 2db
  • Eszpresszó vagy drinkbár : 2db
  • Tévé : 5db
  • Asztalitenisz : 5db


Balatonszárszó


Hungary - Balatonszárszó


Ungarn - Balatonszárszó2023. szeptember 22. péntek - 10:39:53