Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A település a tó egyik legszebb pontján fekszik: a természeti táj változatos szépségét a környező hegyek és erdők érintetlensége, a lágy domboldalak, a kilátókról nyíló panoráma, a Balaton izgalmas vízi világa adja meg. Ősi múltja, az évszázadok alatt kialakult népi építészet és a XX. század lendületes fejlődése adta a régi és az új együttélését, amely a virágoktól pompázó utcákkal párosulva mesebelivé varázsolja a községet. 1990-ben a község elnyerte az Európa legszebb falvainak járó "Európafalu" címet.
A Szépkilátóról a legszebb balatoni panoráma tárul a szemlélődő elé. Számtalan költőt, többek között Eötvös Károlyt is megihlette ez a táj. Gyermekmedencés, vízicsúszdás strandja - mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szinte minden sportágban szórakozási lehetőséget nyújt - 2004-ben elnyerte a leggondozottabb, legtisztább vizű balatoni strandoknak járó Kék Zászlót. A szőlőhegyek zamatos borai, a borkóstoltatás hagyománya, a hangulatos vendéglők ételei, a falu sokféle turisztikai szolgáltatása, a szálláslehetőségek színvonalas kínálata, a tavasztól őszig tartó programok felkeltik az érdeklődést. A kirándulást kedvelők kényelmes gyalogtúrát tehetnek a falut átölelő Keszthelyi-hegységben, ahol számtalan védett növényritkaságban gyönyörködhetnek, ezenkívül autóspihenő, esőház, szalonnasütők, kilátók teszik komfortosabbá a kikapcsolódást. Bel- és külföldi vendégek egyaránt kis és nagyvadra vadászhatnak itt.
Horgászás szempontjából a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. A községben a balatoni halászat a 18. század kezdetéig nyúlik vissza. Mára a horgászhelyek kialakítása megtörtént. Az igazi horgászturizmus kialakulásához, illetve fellendítéséhez a 100 férőhelyes csónakkikötő létrehozása adta az első lépéseket. A rendezvények száma és színvonala emelkedett. Bizonyítja ezt a résztvevők növekvő száma. A júliusi borfesztivál, az augusztusi boros forgatag, a szeptemberi szüreti mulatság, felvonulás a környékből több ezer érdeklődőt vonz. Balatongyörökön a szabadidő eltöltésének gazdag kínálata, a pihenést, kikapcsolódást szolgáló atmoszférája hívja és várja a vendégeket. A rendszerváltás óta önkormányzataink rendre azon munkálkodnak, hogy a község tovább szépüljön, fejlődjön, megtartva értékeinket és emlékeinket, mindezzel vonzóvá téve vidékünket nemcsak a látogatók, de az őslakosok előtt is.
Balatongyörök, a "Balaton gyöngyszeme" vár mindenkit!


Balatongyöröki képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Balatongyörökön, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 13db
  • Wellness : 5db
  • Családbarát szálláshely : 3db
  • Kutya, macska bevihető : 3db
  • Internetcsatlakozás : 6db
  • Gyógyfürdő a közelben : 5db
  • Szauna : 8db
  • Fedett uszoda : 2db
  • Étterem : 5db


Balatongyörök


Hungary - Balatongyörök


Ungarn - Balatongyörök2023. június 1. csütörtök - 10:37:18