Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Badacsonytomajt elhagyó balatoni főút nagy félkörívet rajzolva érkezik a Badacsony északnyugati lábánál megbúvó községbe.

A 940 lakosú település nagy része a mai napig megőrizte hamisítatlan falusi jellegét. A középkorban egytelkes nemesek lakták, később Nemestördemicnek nevezték, ezzel is jelölve lakosainak társadalmi helyzetét. A török háborúk pusztítását túlélte, 1848-ig nemesi falu maradt. A település külterületéhez tartozik Badacsonylábdihegy, amely a badacsonyi szőlőhegyből alakult gyönyörű panorámájú üdülőteleppé. A település fő látványossága a hegy. Szinte minden turista elzarándokol a II. Rákóczi fejedelem halálának 200. évfordulójára épült Rodostó házhoz, és szinte minden idelátogató vállalja a kihívást, amikor megmássza a Bujdosók 379 lépcsőjét, amely felvezet a tördemici kilátóhoz. Az itt megrendezett lépcsőfutó versenyek nagy népszerűségnek örvendenek.

A település kiemelt rendezvényeinek sorába tartozik az Ignác-napi Búcsú augusztus elején, valamint a Falunapok, amely Szent István ünnepe előtt kerül megrendezésre. Nyaranta találkozót tartanak a veterán motorosok. A szezont a Mihály-napi Búcsú zárja.

A Faluház nyaranta színvonalas kiállításokra várja a látogatókat. A természetjárók jelzett turistautakon juthatnak el a nevezetességekhez. A kék turistajelzés a vasútállomástól indul, s a hegyen csatlakozik a badacsonyi útvonalakhoz. A kék jelzésen nyugati irányba haladva a szigligeti várhoz érünk, innen a romantikus Szent György-hegyre vezet az út.

Kellemes sétát tehetünk a Római úton, Badacsonylábdihegytől Badacsonytomajig.

Badacsonylábdihegy

A közigazgatásilag Badacsonytördemichez tartozó településrész 1851-ben még Ládpusztaként szerepelt a nyilvántartásokban, a honfoglaló Lád nemzetségről kapta nevét. A badacsonyi hegy lábánál fekvő gyönyörű szőlőhegyi települést a Római út szeli ketté.

Egyik oldalon a hangulatos, zegzugos utcácskák lefutnak a Balatonig, míg a másik oldalon magasba törve kúsznak fel a borpincéket nem elkerülve a fenséges Badacsony-hegy ormáig. A hegy lankáin termelt szőlőből készült borok hírnevet szereztek Badacsonylábdihegynek. A sok turista fogadására számos színvonalas magánszállás, valamint egy vízparti kemping épült. Az itt található éttermek szinte mindegyike panorámateraszként is páratlan élményt nyújt a vendégeknek. Nyáron a strandon Tourinform-pont működik, amely részletes információt nyújt a gazdag turisztikai- és programkínálatról.

A település kiemelt eseménye az Ignác-napi búcsú augusztusban. Megtekintésre érdemes a klasszicista stílusú római katolikus kápolna, amely nemrégiben kapott díszkivilágítást.


Badacsonytördemici képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Badacsonytördemicen, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 2db
  • Családbarát szálláshely : 1db
  • Kutya, macska bevihető : 1db
  • Étterem : 1db
  • Tévé : 1db
  • Fürdőszobás szoba : 1db
  • Reggeli : 1db
  • Áramforrás : 1db
  • Főzési lehetőség : 1db


Badacsonytördemic


Hungary - Badacsonytördemic


Ungarn - Badacsonytördemic2024. április 15. hétfő - 18:57:59