Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Badacsonytól 5 km-re keletre található a Balaton-felvidék tájzáró községe. A határában magasodó Örsi-hegyet ugyanis már bazalt borítja, nyugatra pedig a Tapolcai-medence tanúhegyei következnek.

A völgykatlanban megbúvó község klímája melegebb környezeténél. Az 550 lakosú település épületei a Burnót-patak völgyének két oldalán állnak. A török világ elmúltát követően a XVIII. században kezdődött meg az elnéptelenedett vidék újbóli elfoglalása. A betelepülők szőlőműveléssel, halászattal, nádvágással foglalkoztak. Az ábrahámhegyi szőlők nyugati peremén, szakadék szélén áll az 1757-ben épült Szent Iván-kápolna. A község központjában látogatható a Szent Lászlóról elnevezett, 1986-ban átadott római katolikus templom. Oltárképét Udvardi Erzsébet festőművész készítette. Az archaizáló modern templom és az előtte álló, durva facölöpökre illesztett faragványokból kialakított kálvária igazi építészeti remekmű. A település keleti részén szőlővel övezve található az 1614-ben épített Fülöp-Jakab-templom, melyet déli részén román stílusú ablakok díszítenek. A Bernáth Aurél Galériában minden nyáron szép kiállítások láthatók. Az északi part talán legjobb adottságú strandja található Ábrahámhegyen, ugyanis a Burnót-patak apró homokszemcsés hordaléka kellemes fövenyt alakított ki. Július első szombatján a strandon látványos sportnapot szerveznek.

Ábrahámhegy a Badacsonyi borvidék része, a község büszke díjnyertes boraira. A Borheteket minden évben augusztus első hetében rendezik. Ábrahámhegytől a Burnót-patak völgyén keresztül lehet felérni Salföldre s innen tovább a Káli-medencébe. A terep kerékpárosoknak is ideális. A Kápolna-dombon álló Szent István-kápolna mellől lenyűgöző kilátás nyílik Badacsonyra és a tó nyugati medencéjére. A község központjából induló piros jelzés a XII. században épült pálos kolostorromhoz vezet, amely romjaiban is megkapó szépségű.

Polgármesteri Hivatal, Ábrahámhegy
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Ábrahámhegyen, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 4db


Ábrahámhegy


Hungary - Ábrahámhegy


Ungarn - Ábrahámhegy2020. július 5. vasárnap - 12:38:32