Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Zákányfaluban:  

A Zalai-dombság déli nyúlványain, Somogy megye nyugati szélén, mint szalagtelkes útifalu terül el. A 617 lakosú kisközség Gyékényes és Nagykanizsa felől is megközelíthető közúton.
A település első okleveles említése Zacum alakban 1227-ből való. 1379-ben Alsó- és Felső-Zákán nevű városok szerepelnek. Zákány vára Szigetvár elestekor elpusztult, vele együtt a városok is. Csak 1730 körül települt újra Alsózákán a gróf Széchenyi, és Felsőzákán a Zichy-családok tulajdonában. Zákányfalu 2002. október 20-tól önálló község.
Idegenforgalmi nevezetességei: a Szent Iván római katolikus templom, mely 1811-ben a régi templom helyén, gróf Széchényi Ferenc segítségével épült barokk stílusban; a Zichy-kastély, melyet a Zichy-család az 1835-ben épült udvarházból 1911-1914 között kastéllyá alakíttatta. Az eklektikus úrilak 1945-től iskolaként működik; a Kastélypark, mely több növényritkasággal és hársfasorával szerez élményt az idelátogatóknak; a Templompark, melynek közepén áll az I. és II. világháborúban elesettek emlékműve; a Jakab-gödör, melynek 100 évnél idősebb kocsányos tölgyfái helyi védelem alatt állnak; a környék nevezetességéhez tartozik még messze földön híres bora, melyhez a szőlőt Tölöshegy dombhátján érlelik.

Önkormányzati Hivatal, Zákányfalu


Zákányfalu


Hungary - Zákányfalu


Ungarn - Zákányfalu2023. március 25. szombat - 00:14:39