Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Dél-Dunántúl változatos dombvidékén fekszik Somogy megye székhelye: Kaposvár.

A régió központjában elhelyezkedő, lendületesen fejlődő, élénk társadalmi életet élő megyei jogú város, szerepköréből adódóan a gazdasági, kereskedelmi és kulturális élet központja.

Kaposvár kulturális kínálata mellett sokféle lehetőséget nyújt a szabadidő más jellegű eltöltésére is.

A város évente rangos kulturális rendezvényeknek ad helyet, a Csiky Gergely Színházban nemzetközileg elismert alkotó munka folyik, művészeti, néptánc együttesei országhatáron túl is ismertek.

2004-ben Franciaországban az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén a település arany minősítést kapott. A város környéki erdők, tavak kiváló programot biztosítanak a természet kedvelői, horgászni, strandolni vágyók számára.

A lovassportok iránt érdeklődők részére a Deseda-tó szomszédságában található Lovasakadémia és a várost körülvevő lovasbázisok nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget. A lovashagyományok ápolása és a lovasbemutató programok igazi látványosságot jelentenek. 2005. évben a III. Lovas Világtalálkozó 1. helyét érték el a megye lovasai.

A vizek kedvelőinek a Kaposvári Városi Fürdő gyógyfürdője és a 3500 m2 összefüggő vízfelületű élményfürdője áll rendelkezésére.

Kaposvár környékének szinte valamennyi településén gazdag történelmi, néprajzi, természeti értékekben gyönyörködhet az utazó.

A szennai falumúzeum, a kaposdadai honfoglalás kori íjász bemutató igazi különlegességnek számít az érdeklődők számára.

Kaposvár legszebb terén, a Kossuth téren található a Városháza és a Nagyboldogasszony Székesegyház. A kaposvári Önkormányzatnak helyet adó Városháza neoreneszánsz épülete 1902 és 1904 között készült el. Az előtérben a város és a megye címerét, a lépcsőházban a kaposvári várat örökítette meg Udvardy Géza festőművész. A tetővilágítót és a festett üvegablakokat a világhírű Róth Miksa készítette.

A Kossuth tér leghangsúlyosabb épülete a neoromán stílusú Nagyboldogasszony-templom, mely 1993-ban, amikor Kaposvár püspöki székhely lett, székesegyházi rangot kapott. Az épület - mely ezen a helyen a harmadik templom - jelenlegi formájában 1886-ban készült el.

A város múzeumai közül említésre méltó Rippl-Rónai József festőművész villája, a Rippl-Rónai Múzeum, Vaszary Képtár, Pannon Galéria, Ásványmúzeum, Szentjakabi Bencés Apátság Romjai, Vasúti Emlékmúzeum, Steiner Gyűjtemény, Somogyi Sportmúzeum, Lazarine Illattár.


Kaposvári képek
Kaposvár térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Kaposváron, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 16db
  • Wellness : 7db
  • Különterem : 5db
  • Családbarát szálláshely : 6db
  • Kutya, macska bevihető : 5db
  • Internetcsatlakozás : 5db
  • Gyógyfürdő a közelben : 8db
  • Szauna : 4db
  • Étterem : 19db
  • Légkondicionálás : 13db


Kaposvár


Hungary - Kaposvár


Ungarn - Kaposvár2024. július 23. kedd - 07:37:06