Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Tab a külső-somogyi dombvidék központi települése. Huszonöt község tartozik vonzáskörzetéhez. A Balatontól délre, Siófoktól 25 km-re terül el.

Lakóinak száma 5100 fő. A helységet 1320-ban a Szent Péter apostol tiszteletére emelt templom birtokai sorában említik. 1984-ben városi jogú nagyközség, 1989-ben város lett. A római katolikus templom barokk stílusban épült 1756-ban, kupolafreskóit Dorfmeister István festette. A Tabi Galéria a helyi születésű Nagy Ferenc fafaragó népművész alkotásainak állandó kiállítóhelye. A város híres szülötte még Takáts Gyula Kossuth-díjas költő-író is, aki Tab díszpolgára. Az egykori Welsersheimb-kastély klasszicista stílusban épült, ma szociális otthon. A közeli Zala községben tekinthető meg a Zichy Mihály Emlékmúzeum, a nagy festő szülőházában, későbbi műtermében. Tabtól 6 km-re, Bábonymegyeren látogatható a Rudnay Gyula emlékszoba.

A szép természeti környezetben épült hangulatos kisváros és környéke, valamint az egész Koppány-völgy barátságos, vonzó vidék a kikapcsolódni és pihenni vágyóknak.

Szálláshelyek Tabon:


Tabi képek
Tab térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Tabon, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db
  • Családbarát szálláshely : 1db
  • Vadászat : 1db
  • Főzési lehetőség : 1db
  • Kerti parti : 1db


Tab


Hungary - Tab


Ungarn - Tab2021. október 20. szerda - 07:03:04