Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Szentán:   Wellness, Spa - Szolgáltatás

A Somogy megye délnyugati szegletében fekvő községet közúton a nyolc kilométerre lévő Csurgóról, illetve Nagyatád felől lehet megközelíteni.
Az őstermészet élő, mozgó múzeuma a 174 hektár kiterjedésű ősláp, a Szenta határában található Baláta-tó. Több mint fél évszázada védetté nyilvánították, mert a sajátos mikroklíma jégkorszaki és tropikus eredetű állat- és növényfajokat őriz. Hazánkban csupán itt található a rovarfogó hínárnövény, az Aldrovanda vesiculosa, amely a világban is mindössze 50 helyen fordul elő. E vidék élőhelye két, Magyarországon csak nagyon ritkán látható állatnak: a csalitjáró pocoknak és a keresztes vipera fekete változatának is. Az őslápban jól érzi magát a mocsári teknős, a tarajos és a pettyes gőte, s rendkívül gazdag a madárvilág. A ritka madarak közül holló, darázsölyv és fekete gólya is megjelenik e vidéken, ez utóbbi lett Szenta címerállata. A falut északról és keletről erdőség veszi körül, a leggyakoribb fafajta a tölgy, az éger, a cser és az akác. A nagyvadak közül honos itt a szarvas, az őz, és a vaddisznó is. A község közelében hét halastó található, melyek kiválóan alkalmasak üdülésre, pihenésre.
Szenta históriai múltjában az első írásos emléket 1360-ból találjuk. A XV. század végétől Forster György és Bornemisza János voltak a földesurai, majd a Zrínyi-család tulajdonába került. A Festetics-család is birtokolta a területet a második világháború végéig. A község területe a megyében a második legnagyobb volt. Az 1970-es év fontos a település életében, ugyanis a Csurgóig vezető út átadásával ekkor szűnt meg elzártsága.
1993-ban elkészült a község büszkesége, az impozáns faluház, ahol helyet kapott az óvoda, az alsó tagozatos iskola, a könyvtár és a művelődési ház is. 1999-ben 13 taggal alakult meg a Gyöngyösbokréta Asszonyklub, amely azóta számos rendezvényen szórakoztatta dallal és tánccal - a helyi népviseletbe öltözve - a község lakóit, de sikerrel szerepeltek már Somogyszobon és Csurgón is. Felújították a katolikus és a református templomot. Kiaknázatlan erőforrás a község határában található termálvíz, melynek hasznosítása egyelőre megoldatlan, befektetőre vár. A kisvasút, a kiépített erdei utak számos lehetőséget adnak a kirándulásra. Az elmúlt években népszerűvé váltak a lovastáborok, a településen szállást is lehet találni.

Polgármesteri Hivatal, Szenta
Szenta térkép nagyítása >>


Szenta


Hungary - Szenta


Ungarn - Szenta2023. március 23. csütörtök - 02:16:12