Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Szászváron:   Szállás - Látnivaló - Szolgáltatás

A 2680 lakosú nagyközség Baranya megye északi részén, a Mecsek-hegység keleti lejtőjén található.

A településen római katolikus templom található, a mellette levő várat először 1332-ben említik az oklevelek. A vár feltárása során megtalált ún. gótikus ülőfülke egyedülálló érdekesség. A vár újrahasznosításának tervei elkészültek, engedélyezettek, a pályázatok készülnek, a vár nem látogatható.

A település híres szülötte Kiss György szobrászművész, Zala György kortársa, akinek alkotásait többek között Pécsett, Budapesten, Esztergomban, Rómában és Bécsben lehet megcsodálni. A Vadrózsa vendéglő emeleti termében állandó fotókiállítás található alkotásairól. A település határában több mint 180 éven keresztül feketeszenet bányásztak. Ennek hagyományait ma a településen  múzeum őrzi. A település a török idők óta a környék közigazgatási, kereskedelmi, oktatási, egészségügyi központja.

2003 nyara óta üzemel a hideg vizes strandfürdő korszerű vízforgató berendezéssel. Az idegenforgalmi célokat jól szolgálja a település határában található Horgásztó is, vagy a központban lévő sportpálya is. A Borházban a szőlőművelés eszközeiből és emlékeiből állandó kiállítás található, a helyi gazdák a pincesorban szívesen látják egy-egy pohár borra a betérő vendégeket. 2005 áprilisától működik a Faluház, amelyben 200 adagos konyha, étterem, klubszobák, kerthelyiség is található.


Szászvári képek
Szászvár térkép nagyítása >>


Szászvár


Hungary - Szászvár


Ungarn - Szászvár2022. augusztus 13. szombat - 08:19:32