Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Sombereken:  

A Mohácstól északra fekvő település megközelíthető közúton, az 56. számú főúttól a Pécsvárad felé vezető úton.

A Somberek környéki legrégebbi régészeti leletek a rézkorból származnak, melyek a pécsi Janus Pannonius Múzeumban találhatók. Gyakran fordul elõ, hogy az eke római kori emlékeket fordít ki a földbõl. A falu elsõ írásos említése egy oklevélben, 1382-ben történik, történelmét ettõl az idõponttól tudjuk nyomon követni. Somberek nevét, a történelem folyamán többféleképpen írták, s a falunév valószínûleg a som növényre, valamint a sombokrokkal benõtt cserjére és helyre utal.

Somberek község mai arculatát közösen teremtették meg az itt lakó emberek. Jelenleg békességben, egyetértésben kb. 50% német származású él a magyar lakosokkal együtt. A sombereki római katolikus templom 1782. szeptember 12-én benedikáltatott a Boldogságos Szűz Mária Szent Nevére. A szerb ortodox templomot a 18. század második felében építették neoklasszicista stílusban és Szent Györgynek szentelték.

A falu aktív kulturális életét példázza: a Felvidéki Dalkör, a Német Nemzetiségi Népdalkör, a Székely Pávakör, a “SÓLYOM” Néptáncegyüttes, a Felnőtt Német Nemzetiségi Tánccsoport, az Ifjusági Német Nemzetiségi Tánccsoport működése.

Somberek térkép nagyítása >>


Somberek


Hungary - Somberek


Ungarn - Somberek2021. október 28. csütörtök - 03:23:28