Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 7330 lakosú város a Duna középső szakaszának bal partján, az Alföld nyugati peremén helyezkedik el. A Duna-híd keleti hídfőjénél, az 51-es, 52-es, 53-as sz. főutak kereszteződésénél.

A település neve Árpád vezér fiának nevéből ered Solt, jelentése "fejedelmi származású". A régészek szerint már az őskorban éltek itt emberek, erre haladt a Pannóniából Dáciába vezető kereskedelmi útvonal. Városként először 1348-ban említik.

A református templom 1626-os alapokra épült 1787-ben. A római katolikus templom eklektikus stílusú (1880). A település határában működik az ország legnagyobb teljesítményű rádióadója. A Révbéri lovascentrum, a dunai szabad strand, a hatalmas ősparkban fekvő Teleki-kastély is kellemes környezetben várja a pihenni vágyókat. Idegenforgalmi látnivalók között említendő az 1843-ban klasszicista stílusban épült Vécsey-kastély - melyet az aradi vértanú gróf Vécsey Károly apja építtetett -, amely ma könyvtárként üzemel 34 000 kötettel. Körülötte emlékpark helyezkedik el.

Kellemes időtöltést kínál a meleghegyi pincefalu. 5-600 löszfalba vájt pincelyuk és a fölé épített présház várja az idelátogatókat. A pincék néhol 20 m mélyen benyúlnak a hegy belsejébe, tökéletes tárolást biztosítva a boroshordóknak. Ez a pincesor fő jellegzetessége a városnak.

Egész évben hagyományos rendezvények várják az érdeklődőket: a Solti Tavaszi Napok, a Nyári Zenei Esték, a Szent István-napi Ünnep, a szüreti mulatság.


Solti képek
Solt térkép nagyítása >>


Solt


Hungary - Solt


Ungarn - Solt2024. április 15. hétfő - 19:15:22