Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

4100 lakosú város Pécstől 17 km-re, a 6-os főút mellett, a Keleti-Mecsek Tájvédelmi Körzet szélén. A helyet a Szent István által 1000-ben alapított bencés monostor tette országos jelentőségű állam- és egyházszervezési központtá.

A Zengő előterében magasodik a vár és a bencés monostor, amelynek templomát 1015-ben szentelték fel. A vár kápolnájában korabeli freskómaradványok láthatók.

Pécsvárad értékei közé tartozik az 1767-ben épült Nagyboldogasszony- templom is, rokokó oltárokkal és szószékkel, valamint a temetőkápolna és a református templom (1785). A városházát 1857-ben építtette neogótikus stílusban Gianone Ágoston olasz származású építész. Előtte 1816-ban készült többalakos Szentháromság-szobor áll.
A város környékének természeti szépségei és történelmi emlékei gazdag programot kínálnak a turistáknak. A várostól 2 km-re fekvő Dombay-tó mára kedvelt pihenőhellyé vált.

Pécsváradon minden év áprilisában rendezik a Szent György Napi Fesztivált, aug. 10-20. között a Nyári Színházat, októberben népművészeti vásárral egybekötött szüreti felvonulást, okt. 18-hoz közeli szombat-vasárnap pedig Leányvásárt tartanak.


Pécsváradi képek
Pécsvárad térkép nagyítása >>


Pécsvárad


Hungary - Pécsvárad


Ungarn - Pécsvárad2021. április 11. vasárnap - 08:05:15