Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Az 1856-ban alapított Kerekegyháza város az Alföld szívében, Bács-Kiskun megye északnyugati részén, a Duna-Tisza közi Homokhátságon fekszik, Kecskeméttől 19 km-re. A település az 52-es út felől, valamint az M5 autópálya - Lajosmizse felől is megközelíthető.

Kerekegyháza lakossága 6469 fő. A település története az Árpád-korra nyúlik vissza, amikor is egy kör alakú templom épült, ahonnan a város a nevét kapta. Az első írásos dokumentumok 1323-ból származnak. Az itt élő emberek ősei a régmúlt időben pásztorkodással, földműveléssel, halászattal foglalkoztak. A hagyományok, a szellemi és tárgyi örökség e múltból ered. A népművészet sokféle formában jelenik meg. Világszerte híres a népi hímzés, kosárfonás, fafaragás, fazekasság, mézeskalács készítés, szövés, fonás, szalmafonás, hagyományos paraszti építkezés. Nemes hagyományai vannak a népzenének és a néptáncnak is. Az elmúlt időben a növénytermesztés vesztett gazdasági jelentőségéből (aszály, talajvízszint süllyedése, szél pusztító hatása stb.) helyette a takarmánytermesztésen alapuló állattenyésztés, a baromfi, vízi szárnyas, tojótyúk tartása és feldolgozása került előtérbe. Jelenleg Kerekegyházán található az országos tojótyúk állomány közel 15 %-a. Az állattenyésztés mellett jelentős az alumíniumipar, a könnyűipar és az idegenforgalom.

Turisztikai érdekességét a térség elsősorban földrajzának, a kiskunsági táj sajátosságainak, a végtelenbe nyúló pusztáinak, az egymásba omló homokbuckáinak, a homoki tölgyeseknek, az ősborókások világának, az apró hófehér tanyáknak és gémeskútjainak, Európa szerte egyedülálló növény- és állatvilágának köszönheti.

A település egyik legjelentősebb ágazata az idegenforgalom. A Kerekegyháza külterületén, Kunpusztán kiépített idegenforgalmi létesítmények rövid idő alatt országos hírnévre tettek szert: Kunsági Major, Varga Tanya, Csorba Tanya, Gedő Tanya, Táltos Tanya és a Rendek Tanyamúzeum. A vendégek megtekinthetik a Kunpusztai református templomot, a Halász tanyát és a római katolikus templomot, a Langó-kápolnát és a szeptember végi Kerek Feszt Kereki Tojás- és Szüreti Fesztivált.

A kialakított ökotúra útvonalak mentén megismerhetik az itt élő emberek hagyományait, szokásait, természeti és kulturális örökségeit, valamint megkóstolh

atják a helyi borok és üdítőitalok mellett a messze földön híres magyar konyha alföldi specialitásait, a gulyáslevest, birka- és marhalábszár pörköltet, csirkepaprikást, töltött káposztát, vagy részt vehetnek egy esti ökörsütésen.

A sportolni vágyók számára lehetőség van lovaglásra, kocsikázásra, teniszezésre, tekézésre, golfozásra, fürdésre, kerékpározásra, stb.

Látogasson el Kerekegyházára, legyen a vendégünk, hogy a valóságban is megtapasztalhassa Bács-Kiskun megye egyik hangulatos, napfényes kis városának életét és lakóinak kifogyhatatlan vendégszeretetét.


Kerekegyházai képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Kerekegyházán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db


Kerekegyháza


Hungary - Kerekegyháza


Ungarn - Kerekegyháza2024. július 19. péntek - 04:41:39