Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Kadarkúton:   Látnivaló

Kadarkút nagyközség 750 éves település Somogy megyében. A Zselic kiskapujában lévő nagyközség a régió legnagyobb települése, lakóinak száma 2798. A település a Somogyi-homokhát és a Zselic találkozásánál épült.

Tiszta mezőgazdasági jellegű terület, a térségben ipari tevékenység nincs. A községhez tartozó településrész Vótapuszta. Itt áll az Evangéliumi Pünkösdi Közösség által felújított, majd szeretetotthonként működtetett kastély, mely rendszeresen helyet ad a Pünkösdi Közösség fiataljai részére rendezett találkozónak. A nagyközség központjában található a műemlék jellegű védettség alatt álló (1840-ben, klasszicista stílusban épített) római katolikus templom, parkosított környezetben, a világháborús áldozatok emlékművével.

Kadarkútról kerékpárral vagy gyalogtúrával elérhető bárdudvarnoki térség nevezetességei: a kaposdadai arborétum, a petőrkei vízitároló, a bányai közösségi ház, a szennei falumúzeum, illetve a Dunántúl egyik legszebb és legnagyobb golfpályája található Kadarkúttól 2 km-re, Hencsén.


Kadarkúti képek:
Kadarkút térkép nagyítása >>


Kadarkút


Hungary - Kadarkút


Ungarn - Kadarkút2021. október 25. hétfő - 12:12:46