Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Buzsák község neve csak 1675-ben tűnik fel, írott források szerint azonban két Árpád-kori település is létezett a helyén: az 1268 és 1291 között említett Akts és Magyari, amelyek a török időkben elpusztultak.
Fehér kápolnaA Fehér Mária-kápolnának nevezett emléket az Öreglak felé vezető régi úton haladva, erdős részen, a Kápolnási-dűlőben találjuk. Szépen gondozott kis park és egy néhány sírból álló temető veszi körül. A pár éve még barokknak vélt épületről első pillantásra látszik, hogy középkori. A fehér kápolna teljes egészében XIII. századi eredetű.
A kisméretű, téglatest formájú hajó keleti oldalához félköríves szentély csatlakozik.
Az eredetileg torony nélküli, téglából épült templom román stílusú bejárata a déli oldalon került elő. A magas lábazat fölött egyszerű, henger formájú faloszlop alkot bélletet, amely fölül félkör alakú, dísztelen timpanont foglal keretbe. A déli hajófalon előkerült két apró román kori tölcsérablak is – az alacsonyabban lévő, nagyméretű ablaknyílás az újkorban készült. Újabb keletű a tetőgerinc nyugati végén ülő karcsú huszártorony is. A templom szerény berendezése, oltára a 1703-ban készült népies barokk ízlés szerint. Francia mesterek készítették, az oltár gazdagon díszített, szőlőindás, fából faragott, középen öltöztethető Mária szoborra. Az 1990-es évek elején, restaurálását követően – elsősorban biztonsági okokból – került a település központjában lévő Nagyboldogasszony Templomba.
Buzsák Búcsúja augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén van. Nem tudni, hogy a Fehér Mária-kápolna elnevezés a Szűzanya makulátlan mivoltára utal-e, avagy a tiszteletére felszentelt kápolna hófehér falára. A régi Nagyberek harsogó zöldjében messziről tündöklő, fehér kápolna élénkpiros cseréptetejével, páratlanul szép arányaival a Dunántúl egyik legszebb – mégis szerényen rejtőzködő – műemléke.
A kápolna 2013-tól nem csak egy magányosan álló kis templom, hanem egy újonnan épített díszkapuval és – a turisták igényeit kiszolgálandó - mosdóval kiegészített épületegyüttes.

tájházA tájház a XIX. század végén épült valamikori parasztporta, melynek belső elrendezése az akkori hagyományoknak megfelelő: középen füstöskonyha, elöl tisztaszoba, a valamikori lakószoba helyén pedig buzsáki hímzéseket, fafaragásokat, régi viseleteket bemutató kiállítóterem található. A régi istállós pajta jelenleg varrószínként funkcionál, az épületet körülvevő hatalmas udvar kiválóan alkalmas rendezvények tartására.
A felújítási projekt segítségével sikerült idén a színpadot fedetté tenni, a tájház új kerítést kapott és egy új – többfunkciós – épület szolgál majd a régi mezőgazdasági eszközök, gépek bemutatásának helyszínéül. A projekt kerékpáros- és gyermekbarát fejlesztéseket egyaránt tartalmaz.

Jöjjön el és tekintse meg a község nevezetességeit, a Buzsáki Népművészeti Tájházat, a Fehér Kápolnát, a Faluházat és a Római Katolikus Templomot, valamint a Buzsák közigazgatási területéhez tartozó Csisztafürdőt.

Évente három kiemelkedő jelentőségű rendezvénye van községünknek, mindhárom fő helyszíne a tájház:
Pünkösdi napok
(Pünkösd vasárnap és hétfő)
Buzsáki Búcsú
(Nagyboldogasszony napjához legközelebb eső vasárnap és hétfő)
Szüreti Napok
(szeptember utolsó hétvégéje)

Szeretettel várjuk Buzsákon!

Információ:
Tel.: 30-9025254
Email: faluhaz@buzsak.hu
www.buzsak.hu
 

Turisztikai attrakciófejlesztés Buzsákon
Pályázati azonosító:
DDOP.2.1.1/D-12-2012-0014
A projekt teljes költségvetése 87.624.009 Ft, mely összeg 100 %-os támogatási intenzitású.

Kedvezményezett:
Buzsák község Önkormányzata
8695. Buzsák, Fő tér 1.
Tel: 85/530-057
E-mail: polgarmester@buzsak.hu
Honlap: www.buzsak.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.ujszechenyiterv.gov.hu
06 40 638 638

Szálláshelyek Buzsákon:


Buzsáki képek
Buzsák térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Buzsákon, ahol:
  • Családbarát szálláshely : 3db
  • Tévé : 2db
  • Parkoló : 2db
  • Fürdőszobás szoba : 2db
  • Apartman : 2db
  • WIFI: 2db


Buzsák


Hungary - Buzsák


Ungarn - Buzsák2024. április 16. kedd - 02:42:26