Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 2700 fős nagyközség Magyarország legdélebbi pontja közelében fekszik Baranya megyében, a Dráva-mellék keleti peremén. A nyugodt, csendes természeti környezet kiválóan alkalmas túrázásra, kikapcsolódásra. A Beremendet Horvátországgal összekötő határátkelő meghatározó kapocs a helyi lakosok és a szomszédos horvát falvakban élők kulturális és sportéletében.

A legrégibb leletek, melyek az ember jelenlétére utalnak, az újkőkorból származnak. Szórványos rézkori edények jelzik az ember folyamatos jelenlétét e területen, de sűrűbb betelepülésre a bronzkori mészbetétes kerámia kultúrájától kezdve vannak adatok. Beremend egyik homokbányájából gazdag leletanyagú temető tárult föl. Később a római időkből való egy európai hírű lelet: egy egykori helytartónak, Valerius Dalmatiusnak adományozott bronztábla, aki a mai Beremend határában lévő villájába vonult vissza. Az első okleveles forrás, amely Beremendet említi, 1281-ből való.
A község történelmében jelentős az 1910-es év, amikor beindult a Portland Cement- és Mészmű Gyár. A ma is működő cementgyár fontos gazdasági és munkahelyteremtő szerepet tölt be.

A településtől keletre található Szőlő-hegy mészkövének bányászata során számos kristálybarlang tárult fel, melyek fokozott védelem alatt állnak. A barlang karsztvize táplálja a környező települések lakossága körében közkedvelt strandfürdőt. Községünk egyik fő nevezetessége az 1998-ban felavatott Megbékélés Kápolna. A kilátóhelyként is működő látványosság a különböző nemzetiségek és vallási felekezetek egymás közötti békességének jegyében épült fel.

Beremend történelmi és kulturális nevezetességeinek megőrzése és ápolása a község polgárainak szívügye. A falu látnivalói közül A Mendele Ferenc emlékházat 1996-ban avatták fel. Mendele Ferenc Beremend szülötte, Ybl-díjas építész, az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség egykori igazgatója. Szülőházát felújította az önkormányzat. Az életművét bemutató kiállítást volt kollégái rendezték. Az Emlékház eredeti bútorokkal van berendezve. Az itt megnyílt őslénytani kiállítás számos olyan leletet mutat be, amelyek több ízben is felkeltették a tudományos élet kutatóinak érdeklődését.

Minden évben olyan kulturális programok tarkítják a község életét, mint például az Építők napja (június), a Strandfesztivál (augusztus) vagy a motoros-terepjárós-quados találkozók (szeptember).

Szálláshelyek Beremenden:


Beremendi képek
Beremend térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Beremenden, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 4db
  • Különterem : 4db
  • Tenisz : 4db
  • Kondicionálóterem : 4db
  • Masszázs : 4db
  • Borturizmus : 4db
  • Büfé : 4db
  • Programszervezés : 4db
  • Játszótér : 4db


Beremend


Hungary - Beremend


Ungarn - Beremend2020. július 9. csütörtök - 03:36:59