Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A 6200 lakosú település kertváros, beépítettsége 25%, minden közmű teljesen kiépült.

Városunk - a szőlő és bor nemzetközi városa -, a Balatonboglári Borvidék szakmai központja. A határában lévő dombokat szépen gondozott szőlőültetvények borítják.

A Dél-balatoni Borút Egyesület a szervezett borturizmust szolgálja. Balatonboglár környéke 6000 éve lakott, magyar okirat 1211-ben említi először a nevét. A török időkben a település elnéptelenedett. 1752-ben már újra életre kelt és ismét működött a rév is Boglár és Révfülöp között.

Az első csavargőzös hajó, a 6 tonna vízkiszorítású Balaton 1872-ben kezdte meg rendszeres járatait a két szemközti település között. 1904-ben megalakult az első fürdőegylet, Boglárt 1912-ben gyógyfürdőnek nyilvánították, ekkor készült el a vasútállomás közelében az új kikötő.

Varga Béla - a nemzetgyűlés későbbi elnöke - fiatal plébánosként templom és művelődési ház építését kezdeményezte. Az utóbbiban működött a II. világháború idején a lengyel menekültek gimnáziuma. A lengyelek mellett a franciákat is befogadták a balatonbogláriak. A központban álló katolikus templomot 1932-ben építették. A templom fölött magasodó Várdomb feketefenyővel beültetett természetvédelmi terület.

A domb tetején áll a város jelképe, a Xantus János-gömbkilátó, amit éjszaka megvilágítanak. A kilátóból csodálatos panoráma nyílik a tóra. A domb szélén őskori földvár sáncai húzódnak.

A szomszédos Temető-dombon egymás közelében két kápolna áll. A kék kápolnát 1856-ban, a vörös kápolnát 1892-ben építették. Nyaranta az 1970-es évektől mindkét kápolnában rangos képzőművészeti kiállításokat rendeznek, miként az evangélikus templom melletti pincetárlaton is.

A városban nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas strandlabdarúgó-, kézilabda- és kosárlabdapálya épült. Megújult és a város egyik büszkesége lett az átépített Platán tér.

A tér mellett 14 bérelhető teniszpálya található a 100 éves teniszegyesület és a vendégek örömére. Az Erzsébet utcában, szemben a Városházával - a Fischl-házban látható a "Balatonboglár 6000 éve" régészeti és a "Régi műhelyek" helytörténeti kiállítás, valamint Bagó Bertalan festőművész emlékkiállítása.

A közeli szőlőskislaki kastélyban borászati múzeumot rendeztek be, itt a dél-balatoni borkultúra fejlődését, eszközeit mutatják be.

A városrész másik nevezetessége a Légli fazekas manufaktúra és major.

A boglári szezont a dunántúli gyermek néptánccsoportok pünkösdi "Méta fesztiválja" nyitja meg. A Platán strandon egész nyáron egymást váltják a kulturális és sportesemények. Egyre népszerűbb a Halászléfőző-verseny, az országos strandfoci, strandkézilabda, strandröplabda bajnokság.

Itt rendezik a Balaton-átúszó versenyt - Európa legnagyobb édesvízi-tavi amatőr úszóversenyét - Révfülöp és Balatonboglár között minden év júliusának utolsó szombatján. Az 5,2 km távot ma már tízezer úszó is teljesíti. 2004-ben készül el a sport és szabadidőközpont, ahol tornacsarnok és uszoda létesül a meglévő szabadtéri pályák mellett. Balatonbogláron van a déli part legszebb vitorláskikötője és kempingje.

A városhoz méltó program július második felében az egyhetes rendezvény, a "Jazz és a Bor Fesztiválja". Augusztus 20-hoz kötődik a három évtizede visszatérő rendezvény, a Boglári Szüreti Fesztivál, az ország egyik legnagyobb népünnepélye.

A derű városa ingyenes strandokkal árnyas parkolókkal várja évről évre visszatérő barátait.


Balatonboglári képek
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Balatonbogláron, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 18db
  • Különterem : 2db
  • Családbarát szálláshely : 12db
  • Kutya, macska bevihető : 6db
  • Internetcsatlakozás : 3db
  • Szauna : 2db
  • Étterem : 5db
  • Saját strand : 3db
  • Légkondicionálás : 2db


Balatonboglár


Hungary - Balatonboglár


Ungarn - Balatonboglár2024. május 27. hétfő - 05:05:32