Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Budapesttől 35 km-re található Tinnye 1653 fő lakosu község  Pest megye  nyugati részén a pilisvörösvári járásban.

Tinnyét először 1274-ben említi oklevél, ekkor Tinnyei Miklós birtoka volt. Az oklevél fejlett föld- és szőlőművelésről ad számot. A tatárdúlás után a délkeleti részen álló hegycsúcson az Aynard lovagok várat építettek, amely rövid ideig állott. Valószínű, hogy a Páskomban lévő földvár-maradványok Árpád-kori eredetűek.

1843 és 1846 között itt lakott Kossuth Lajos, akinek a szomszédos Úny  községben kisebb birtoka volt. Házát, mely egyben műemlék is, emlékoszlop jelöli. A hagyomány szerint a községből kivezető út szederfasorait is ő ültette.Római Katolikus Temploma  műemlék. 1797-ben épült, késő barokk stílusban, homlokzattoronnyal. Tornyát ívelt sisak fedi. Főoltárán Szent Annát és a gyermek Jézust ábrázoló oltárkép látható; védett kegykép.Református  temploma román kori, műemlék épület. Mai formáját többszöri átépítés után nyerte el. 2000-ben újították fel.A Piliscsaba felé vezető út mellett található a Garancsi-tó, mely természetvédelmi terület. A tó és környéke is kedvelt kirándulóhely. Itt forgatták az Üvegtigris című filmet.

A település jelentős emléke a késői barokk, Szent Anna tiszteletére szentelt római katolikus templom. A homlokzati tornyos templom végleges formáját a XVIII. század végén nyerte el.Tornyát ívelt sisak fedi. Karzata fa oszlopokon nyugszik, főoltárán Szent Annát és a gyermek Jézust ábrázoló oltárkép látható.

A templom mellett Nepomuki Szent János szobra áll, 1828-ban készült.

Középkori eredetű református temploma többször átépült, bővítése során kapta meg mai formáját. 2002-ben felújították.

Tinnye térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Tinnyén, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 1db


Tinnye


Hungary - Tinnye


Ungarn - Tinnye2020. május 30. szombat - 15:56:56