Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A megye a kisvárosai, mesébe illő falvai, természeti értékei miatt kedvelt. A magyar történelem évszázadainak lenyomata érződik mindenen. És itt, Pusztavacson található Magyarország földrajzi közepe is, amelyet egy nyolcszögű gúlatorony jelez.

A terület római emlékekben igen gazdag, Dunakeszi mellett a Duna-parton például a Traianus császár korabeli római híd és a Valentinianus császár idejéből származó őrtorony maradványát láthatjuk.

A visegrádi hegyet szinte megkoronázza az egykori királyi vár. A minden évben megrendezett Palotajátékokon mindenki átélheti, milyen is lehetett az élet Mátyás király reneszánsz fellegvárában. A monda szerint az Érd melletti gótikus vadászkastélyt, a Kutyavárat is az igazságos király építtette - a pecérei és a vadászebei számára.

Érd török kori emléke az Ófaluban álló, 23 méter magas minaret, ami a pécsi és az egri mellett a harmadik az országban. A Magyar Földrajzi Múzeum pedig nagy földrajztudósok hagyatékát őrzi.

A gödöllői Grassalkovich-kastély viszontagságos múltja után végre elnyerte megérdemelt helyét a műemlékek között. Szovjet katonai raktárból Gödöllői Királyi Kastély néven múzeummá válhatott.

Nagymaroson középkori remetebarlangokat találtak, és román kori apátságokat és templomromokat a megye több településén, köztük Budakeszin is.

Százhalombatta nevében a 100 halom azokat a faszerkezetű halomsírokat jelöli, amelyeket a terület bronz- és vaskori lakosai emeltek. Az előkerült leleteket és a rekonstruált házakat a Régészeti Parkban tekinthetjük meg. Szentendrére pedig a Szabadtéri Néprajzi Múzeum vonzza a látogatókat, bemutatva hazánk tájegységeinek népi építészetét, életmódját.

A megye tájai is lenyűgözőek: a nagymarosi Julianus-kilátóból tiszta időben akár a Mátráig is el lehet látni. Pilisvörösvár és Piliscsaba között van az ország leghosszabb, majdnem egy kilométeres alagútja, amelyen át gyakran indítanak gőzmozdonyos nosztalgiavonatokat.

Vác legimpozánsabb, az országban egyedülálló építménye a klasszicista Diadalív, más néven Kőkapu, amelyet Migazzi püspök építtetett Mária Terézia fogadására. Dabason szemet gyönyörködtető klasszicista kúriák között vezet az utunk, Budakeszin viszont a modern építészet remekét, a Basa Péter által tervezett faszerkezetű református templomot - amely a határon túli magyarok emléktemploma - tekinthetjük meg.

A barokk emlékek között találhatunk egyházi (szentendrei Blagovesztenszka szerb ortodox templom) és világi (ráckevei kastély) épületeket is.

Pest megye térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Pest megyében, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 153db
  • Wellness : 24db
  • Különterem : 34db
  • Családbarát szálláshely : 86db
  • Kutya, macska bevihető : 42db
  • Internetcsatlakozás : 27db
  • Gyógyfürdő a közelben : 24db
  • Szauna : 38db
  • Fedett uszoda : 7db
  • Étterem : 102db


Pest megye


Hungary - Pest county


Ungarn - Komitat Pest2024. május 24. péntek - 08:38:05