Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

Tard község a Bükk hegység déli lábánál, a Hevesi megyehatárhoz közel, a 3-as számú főúttól 4 km-re északra található.

A község neve feltételezhetően a tar szó kicsinyítőképzős változata. A településre vonatkozó első adat 1220-ban a Váradi Regestrumban található, de ebből felételezhető, hogy már korábban lakott hely volt.

A három tipikus matyó település (Mezőkövesd, Szentistván, Tard) egyike. Hímzésvilága, őrzött és épített hagyományai híresek. A régmúlt paraszti élet emlékeit az eredeti állapotában megőrzött és berendezett nádtetős tájházak őrzik, melyek szomszédjában hagyományőrző rendezvényközpont működik.

A község kiemelkedő geológiai és történelmi értékei (Kaptárkövek, Tatár-domb) mellett a Bükki Nemzeti Park peremterületének kimagasló természeti kultúrájával rendelkezik. A kijelölt turistautak és az általuk megismerhető csodás természeti képződmények (Kaptárkövek), illetve a kiváló panoráma kellemes kikapcsolódási és pihenési lehetőséget biztosítanak a természet szerelmeseinek.

A község közvetlen közelében két termálvizű strand található.

A zömében régi parasztházak felújításával kialakított falusi szálláshelyek békés, nyugodt kiindulópontjai lehetnek a település, és környezete nyújtotta programoknak.

Szálláshelyek Tardon:

Tard térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Tardon, ahol:
  • Gyógyfürdő a közelben : 1db
  • Lovaglás : 1db
  • Borturizmus : 1db


Tard


Hungary - Tard


Ungarn - Tard2023. december 9. szombat - 13:02:18