Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A Csepel-sziget déli részén fekvő települést a fővárosból a Budapest-Közvágóhídról induló HÉV-vel lehet elérni. A dunaparti rév kiterjedt üdülőterülete napjainkra egybeépült a faluval. A határ déli részén lévő természetvédelmi terület őrizte meg leginkább a táj erdős-ligetes jellegét. A település elnevezésében a Szent Márton név a templom védőszentjére, míg a sziget szó a földrajzi elhelyezkedésére utal. Azt, hogy az ember régóta él e tájon, leginkább a falu határában - régészeti ásatások során - előkerült négyezer éves ún. őskocsi lelet bizonyítja.
Érdemes megtekinteni a falu katolikus templomát, amelyet 1788-ban építettek az 1727-ben készült helyett. A templom felépítéséhez Krisztina főhercegnő, a Ráckevei koronauradalom birtokosa, Mária Terézia leánya adománnyal is hozzájárult. Az egyhajós, homlokzati síkban tartott toronnyal ellátott copf stílusú épületben vörösmárványból készült főoltár felett látható a Szent Mártonról 1800 táján készült festmény. Különösen szép korai barokk munka Szent Antal és Szent János faragott szobra, amelyet az 1759. évi egyházlátogatási jegyzőkönyve már említett. Ezek a kisméretű, szépen kidolgozott alkotások az 1727-ben épített templom berendezéséhez tartoztak, ma a karzat alatt, a bejárat két oldalán állnak. A katolikus templom mellett felállított világháborús halottak emlékműve egyszerűségével és sűrűn vésett neveivel mementóként áll, emlékeztetve a szörnyű évekre. Érdemes a Tókert természetvédelmi területén kirándulni, ahol ritka orchideafajtákat találni. A Ráckevei-Duna mellett húzódó kerékpárút érinti e szép vízparti szakaszt.
Minden évben megrendezik a Kis-Dunamenti Kulturális, Nemzetiségi és Ifjúsági Napokat. A rendszeresen tartott Zenei Találkozókon a külföldi együttesek mellett a helyi tánccsoport, a 32 fős zenekar és a Vegyeskórus előadásai teszik hangulatossá a rendezvényt.

Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Szigetszentmártonban, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 2db
  • Étterem : 2db
  • Konferenciatechnika : 2db
  • Tévé : 2db
  • Parkoló : 2db
  • Fürdőszobás szoba : 2db
  • WIFI: 2db


Szigetszentmárton


Hungary - Szigetszentmárton


Ungarn - Szigetszentmárton2024. március 4. hétfő - 15:39:16