Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.

A "Hegyköz fővárosaként" ismert Pálháza Magyarország legészakibb részén, a Zempléni Hegység keleti oldalán fekvő földrajzi-földtani értelemben rendkívül változatos megjelenésű és páratlan természeti értékű, egészséges mikroklímával rendelkező hegyközi tájegység középpontjában fekszik.

Vonzása a Hegyköz 17 településére terjed ki, eddigi fejlődése során a térségi ipari, kereskedelmi, közlekedési, idegenforgalmi, oktatási, egészségügyi, szociális, központjává vált.
A Bisó-patak völgyében fekvő település valószínűleg a füzéri vár egykori birtokosa, Drugeth Fülöp nádor utasítására jött létre új faluként az 1320-as években. Az első írott emlék 1389-ből származik, ekkor adta Luxemburgi Zsigmond örök adományul a Füzéri várat és tartozékait - köztük Pálházát is - Perényi Péternek.
A település utolsó birtokosai, 1686-tól 1947-ig a Károlyiak voltak. Ma is látható vadászkastélyuk a XIX. és XX. század fordulóján épült. A kastély ma is megtekinthető formája betekintés enged a korabeli építészeti stílusba.
A Károlyiak itteni tevékenységének köszönhetően épült fel 1875-ben a mai fűrészüzem elődje, a fűrészmalom, és 1888-ban az ország legrégibb erdei kisvasútja, amely ma már Rostallóig közlekedik.
A település nevét perlitbányája tette országszerte ismertté.
Emellett széles körű idegenforgalmi látványosság a művelődési ház - benne az országban egyedüli Perlit ásványkiállítás -, a vadászati múzeum, valamint az ipartelepen lévő Erdészeti Múzeum.
Pálháza földrajzi helyzetéből adódóan a Hegyköz központja, ahonnan a hegyköz minden nevezetesség egyformán elérhető.
Összlakossági létszámunk a térségben összesen 7500 fő. Településünk az elmúlt néhány évben jelentős fejlődésnek indult: korszerű intézményhálózat épült ki, mindemellett a természeti adottságainkban rejlő lehetőségek is megmaradtak, hiszen lépten-nyomon felfedezhetjük itt a Zempléni táj páratlan szépségeit.
Turisztikai és Idegenforgalmi tekintetben immár éves szinten 350-400 000 látogatót köszönthetünk városunkban. Mindez városunk gyönyörű fekvésének és kivételes mikroklímájának, valamint változatos programjainknak köszönhető.

Szálláshelyek Pálházán:


Pálházai képek
Pálháza térkép nagyítása >>
Ajánlatkérés egyszerre több olyan szálláshelytől Pálházán, ahol:
  • Széchenyi Pihenő Kártya: 5db
  • Családbarát szálláshely : 2db
  • Szauna : 2db
  • Fedett uszoda : 2db
  • Tenisz : 2db
  • Reggeli : 2db
  • Élőzene : 2db
  • WIFI: 2db
  • Főzési lehetőség : 2db


Pálháza


Hungary - Pálháza


Ungarn - Pálháza2020. június 2. kedd - 21:40:10