Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Göncruszkán:  

A 3-as számú nemzetközi útvonal közelében (Miskolc-Kassa) fekszik, a  Szerencs-Kassa  közti út szeli át a  községet.

Történeti értékeivel,  szép tájával megér egy rövid pihenőt az  itt áthaladónak. 
Göncruszkán látható a Szent Katalinról elnevezett Pálos Kolostor, melynek kriptájában a Kornis-, Petneházy- és Dobó-családok leszármazottai nyugszanak.

Innen származik gótikus iparművészetünk ún. Anjou-kárpitja, melyet az esztergomi Főszékesegyházi Kincstárban őriznek. Ez az antependium (oltárelő) a legrégebbi ismert magyarországi egyházi hímzés. Árpád-kori református temploma a község északi részén áll. A templomkertet és a templomot középkori eredetű körítőfal övezi. A félköríves kapun át jutunk a cinterembe - mely évszázadokon át a község temetője volt. A klasszicista stílusban épült római katolikus templom gúlasisakos tornyát félkörívvel záródó haranglábablakok törik át.

Érdemes felkeresni a Kornis-Kazinczy, valamint a Bárczay-Patay-kúriákat; a Kápolnát és a Krajnik-kriptát. A községben szép számmal láthatók faragott kőböl készült kerítésoszlopok, melyek a település virágkorának  emlékét őrzik. A zsidótemető ötletszerűen tájolt zömök sírkövei egyszerű formájú, vöröses "darázskőből" faragott síremlékek.

A világháborúkban elesettekre emlékeztető Emlékmű az Önkormányzat közelében található.

Messze földön ismert híres barackpálinkája a kecskemétivel vetekszik.

Magyaros barátsággal hívnak mindenkit látogatásra, lelki-szellemi feltöltődésre, ehhez nyújt segítséget a posta előtt álló "székely-tábla", mely jól tájékoztat Göncruszka nevezetességeiről.


Göncruszkai képek
Göncruszka térkép nagyítása >>


Göncruszka


Hungary - Göncruszka


Ungarn - Göncruszka2024. április 16. kedd - 12:47:34