Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Dövényben:  

A 303 lakosú Dövény község Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati részében fekszik, a Szuha patak völgyében.

A dombokra épült falut tölgyerdők veszik körül, fekvése, természeti környezete jó hátteret nyújt az idegenforgalmi fejlesztéseknek. Elsősorban a csendet, a nyugalmat kedvelők számára lehet alkalmas pihenőhely. A környező erdők, mezők és tisztások a legalkalmasabbak a nyári kirándulásokra és a hosszabb sétákra, de a festői táj télen sem veszít szépségéből.

A települést a XIV. században említik először a források Dyuin, pen alakban. Fejlett szőlőkultúra és bortermelés volt a falu gazdaságának alapja.

Dövény templomát a XV. században említik először a források, ekkor még csak kápolnaszerű fatemplom volt. A XVII. században templomának állaga annyira leromlott, hogy 1707-ben Borsod vármegye támogatásával felújításra szorult.

Dövény közel van Aggtelekhez és az Aggteleki Nemzeti Parkhoz, biztosan építhet tehát a bakancsos és kerékpáros turizmusra. Természeti adottságai alapján a település környezete kiváló kiránduló- és pihenőhely.
A 2000-es évben a millennium tiszteletére a falu központjában emlékpark, a fiatalok részére pedig játszótér épült. 2003 februárjában megalakult Dövényben a Biokultúra Egyesület és ezáltal településünk lett az északi régió központja.

Községi Önkormányzat
Dövény térkép nagyítása >>


Dövény


Hungary - Dövény


Ungarn - Dövény2024. május 27. hétfő - 10:53:26