Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Délegyházán:   Szállás

2670 lakosú község Dunaharasztitól 15 km-re délre az 51-es út mentén. Bányatavain naturista strand és csúszdapark is működik, de lakatlan szigetei kempingezésre, horgászásra is csábítanak.

Délegyháza Község múltjáról csupán feltételezéseink vannak. Valószínű, hogy a honfoglalás idején fejedelmi szállásterület volt. Levéltári adatok szerint ezt a területet 1459-es birtoklevél alapján Ordasháza néven Zsigmond király adományozta vitézi tetteiért a Szentiványi családnak. A község területe puszta, tanyavilág volt évszázadokon keresztül, az 1945-ös évekig földbirtokos családok gazdálkodtak rajta. A legismertebbek a visszaemlékezések szerint a Jankovich, Piróth, Kristoffy, Görgey, Vörös, Korányi, Sárossy család.

Délegyháza látnivalói közé tartozik a címerén is szereplő 400 éves vadkörtefa, a római katolikus és a református templom.

Piróth-kastély

Délegyháza legidősebb és legdíszesebb épülete a Kölcsey Művelődési Ház, ami Piróth István földbirtokos kúriája volt a háború előtti időkben. Az épületet a századfordulón kezdték építeni. Jelenleg egy közel 150 főt befogadó nagy teremmel, zene szobával, klub helységekkel rendelkezik, ahol művészeti csoportok, klubok tartják foglalkozásaikat és ez a nagy rendezvények színtere is.

Délegyházi tavak

Pest megye legnagyobb tórendszere összesen több mint 300 hektárnyi vízfelülettel rendelkezik. A nyolc központi tó fürdésre, horgászásra, pihenésre és vizi sportokra is kiválóan alkalmas. A délegyházi és környező tavak között találhatunk horgásztavakat, strandokat, vizisí-tavat, szörfösök által használt tavat és csúszdaparkot is. A területen létesült, nemzetközi hírű Naturista Oázis mellett fürdőruhás strandok is várják az üdülni vágyókat.

A környéken Quad centrum, lovarda, konditerem, biliárdterem és vendéglátóhelyek biztosítják a szórakozás lehetőségét. Természetközeli építési módjával itt létesült a Robinson öko-lakópark. Az erdőben gazdag környéken húzódik a Duna-Tisza csatorna.

A terület legnagyobb strandja a Nomád parton található. A stranddal szemben elhelyezkedő lakatlan szigetek megközelíthetőek bérelhető csónakkal, vizibiciklivel vagy akár úszva is.


Délegyházai képek


Délegyháza


Hungary - Délegyháza


Ungarn - Délegyháza2021. október 25. hétfő - 12:49:02