Ajánlatkérés több szállástól egyszerre:
A listát a gombok használatával állíthatja össze.
Bódvarákón:   Látnivaló

A közel másfélezres kisközség a tokaji Kopasz-hegyet körülölelő település-háromszög egyik csúcsaként a Bodrog folyó partján terül el.
Kedvező földrajzi fekvése biztosította történelmi múltját. Régészeti leletek bizonyítják, hogy már a rézkorban önálló kultúrával rendelkezett e terület. Az 1900-as években mezővárosi ranggal bírt. A település a magyar történelem számos, jelentős eseményének volt helyszíne: Rákóczi-szabadságharc, 1848-49-es forradalom és szabadságharc stb.
Természetes és épített környezete nyaranta sok látogatót vonz. Természeti környezetéből kiemelkedik a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, melynek flórája és madárvilága európai jelentőségű, de nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarországon talán a legnagyobb, urbanizált gólyakolóniája látható az utak menti villanyoszlopokon és kéményeken. A Bodrog folyó kiválóan alkalmas vízisportokra, horgászatra, pihenésre. Épített környezetéből, a teljesség igénye nélkül meg kell említenünk a késő gótikus, Mátyás király korabeli római katolikus templomot és kolostort, a görög katolikus templom csodálatos ikonosztázát, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc több mint száz éves obeliszkjét, a Máriássy-kúriát, a Rákóczi-házat és Rabi Isajah Steiner (Csodarabbi) lakóházát és sírját.Bódvarákó


Hungary - Bódvarákó


Ungarn - Bódvarákó2020. február 24. hétfő - 15:19:52